“La veu de la tribu” es diu la revista acabada de crear per les persones que atenem a la residència de salut mental de Móstoles, a Madrid. Es tracta d’un centre residencial de 30 places, que en l’últim any va realitzar atencions a 48 persones, i en la qual es dóna acollida a un perfil de persona atesa al voltant dels 46 anys d’edat, en molts casos amb un diagnòstic d’esquizofrènia. Es tracta d’una residència oberta, on tota persona beneficiària disposa d’un Pla individualitzat, consensuat, que servirà per establir un camí i projecte acordat que ajudi en la ruta terapèutica i vital d’aquesta persona.
Amb l’objectiu de canalitzar la creativitat, el sentit expressiu, les capacitats de narrar d’aquestes persones ateses sorgeix la revista, que publica el seu número ui que ofereix continguts de molt divers tipus: Espais de Madrid, Viatges, Humor, Vivències de la Pandèmia , Oci i exposicions, etc. En un dels seus apartats recullen impressions i flaixos sobre el que ha representat viure mesos de confinament, com també encaixar les exigències d’una epidèmia com la del Coronavirus. Emergeixen frases com aquestes: “Darrere de la màscareta sempre hi ha una persona”, o aquesta: “Aprendre a viure sense planejar un futur. I aquest fet no sé si m’agrada o no “.
Activitats com la confecció d’aquesta revista serveixen per aportar un mitjà d’expressió, per prendre la paraula com a persones en rehabilitació i crear una obra que sigui resultat de el propi esforç, una activitat, a més, que està alieneada amb els objectius d’Intress en salut mental, com son ajudar i treballar en la rehabilitació, la normalització, la integració i la recuperació de persones que viuen amb una malaltia mental o un trastorn anàleg.