L’empenta sorgida d’un grup de persones a Sant Feliu de Llobregat (Barcelona) serveix per exemplificar una de les moltes activitats dutes a terme el 8M de 2023 i que tindran continuïtat els pròxims mesos. Des de recursos especialitzats que Intress ajuda a fer realitat, diferents professionals s’han llençat a fer créixer la solidaritat amb les dones i els seus fills i filles en el seu entorn més immediat.
El cap de setmana de l’11 i 12 de març s’ha viscut un seguit d’actes com ara Vermut Solidari a l’IrreBARent, pintada de graffitti, publicació de punts de llibre, lectura de manifest, i trobada d’esbarjo acompanyades d’una disc-jockey.
Aquest és el text íntegre del manifest creat per dones ateses i els equips tècnics d’Intress, de l’àrea d’Igualtat i Gènere:
El 8 de març no és un dia de celebració, sinó de record en què centenars de dones van protestar per la desigualtat salarial vers els seus companys homes, i després d’una repressió policial, algunes d’elles hi van deixar la vida.
Igual que tampoc el 25N és un dia de celebració, sinó de dol perquè moltes dones son assassinades o agredides per les seves parelles.
Tant de bo tots dos dies no haguéssim de sortir al carrer, perquè voldria dir que les desigualtats entre dones i homes ha no existeixen i que la xacra de la violència masclista està erradicada.
Malauradament, no és així.
Les dones no som un número, una xifra per explicar les diferències laborals que patim vers els homes.
Les dones treballadores de la llar, les que tenim cura de la gent gran i les que acompanyem altres col·lectius no som un número, una xifra per a donar a conèixer la nostra precarietat laboral. Les dones que estem a casa no som un número, una xifra de l’atur perquè el nostre treball dins a casa no està reconegut ni remunerat. Les dones no som un número, una xifra que augmenta les famílies en risc d’exclusió.
Les dones sense llar, les treballadores sexuals, les mutilades, les casades en matrimonis concertats no son un número, una xifra dins estadístiques.
Les dones no som un número, una xifra per fer veure els micromasclismes que patim o hem patit al llarg de les nostres vides.
Les dones en circuit i protocols de violència no som un número, una xifra, perquè sovint estem invisibilitzades. Les dones violades o agredides sexualment no som un número, una xifra que augmenta la xifra de delictes. Les dones assassinades per les seves parelles no som un número, una xifra per explicar la violència masclista.
Cap dona és un número, cap dona és una xifra. Les dones som reals i de veritat.
És per això que la nostra lluita no son dos dies a l’any, la nostra és una lluita diària i constant.
I a Sant Feliu neix una iniciativa de la ciutadania, al local de l’IrreBARent, perquè nosaltres, la gent de Sant Feliu, ens mobilitzem i diem prou a les desigualtats i a les violències que patim les dones. Ja hem fet el tret de sortida per a una sèrie d’accions de conscienciació i visibilització de realitats viscudes per dones reals i de veritat. Aquestes accions es duran a terme a l’establiment de l’IrreBARent, i a d’altres espais que s’adhereixen a la proposta juntament amb la col·laboració d’Intress.
Gràcies a les persones i espais que esteu fent possible aquesta proposta i iniciativa. Gràcies a Lean, Yami, Atenea, al personal de l’Irre, a la Marta, a Intress i a tothom qui s’interessi per aquest impuls que tot just comencem fer realitat a Sant Feliu, al Baix Llobregat.