Des de l’àres de Justícia i Comunitat de la nostra entitat, presentem a Barcelona l’estudi sobre l’ús de les noves tecnologies i les xarxes socials com a mitjà per a la comissió de delictes, elaborat per professionals de l’àrea. Les dades sobre la comissió de delictes, principalment mitjançant els telèfons mòbils i les aplicacions, alerten d’un creixent nombre d’homes joves (entre els 20 i els 40 anys) que utilitzen aquestes tecnologies per controlar les seves víctimes (principalment dones), que solen ser exparelles, o parelles sentimentals. Les principals conclusions recomanen treballar amb els agressors temes com la prevenció, la sensibilitat davant els seus patrons violents i l’empatia a través dels programes formatius específics contra la violència de gènere.
L’ús de les noves tecnologies constitueix un mitjà addicional per perpetuar els delictes de violència de gènere, que ocupen la segona posició d’entre les tipologies delictives sentenciades amb una mesura penal alternativa.
En aquest ‘esmorzar amb contingut’, la psicòloga forense i adjunta al Màster de Ciberdelinqüència de la UIC, Aina Gassó, i quatre de les professionals autores de l’estudi, de l’àrea de Justícia i Comunitat d’Intress, presentaran les dades i també la campanya ‘A les xarxes, No també és No’ que inclou un pòster i una pulsera com a mode de prevenció i sensibilització davant un fenòmen creixent i que implica diversos estaments de la nostra societat, des de la comunitat educativa, els joves o aspectes jurídics i ètics.
Si esteu interessats o interessades a assisitir a la presentació el proper 4 d’octubre a les 10:15h al Centre Cívic Urgell (Barcelona) cal reserva prèvia per mail: comunicacion@intress.org i es farà per estricte ordre d’inscripció.