DIGISEM és un projecte d’abast estatal que pretén, mitjançant la transformació digital, atorgar més possibilitats en el seu dia a dia a persones amb problemes de salut mental. El projecte DIGISEM ha nascut gràcies als fons NextGenerationUE, gestionats pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 20320 mitjançant el Pla de Recuperació,Transformació i Resiliència.
En aquest projecte hi participen associacions de tota la geografia espanyola: la Plataforma ISEM, la Fundació INTRAS, la Fundació Sorapán de Rieros, la Fundació CHM Salut Mental, la Fundació SASM, l’Associació Murciana de Rehabilitació Psicosocial, l’Associació per a la Salut Mental Gira-Sol, la Fundació Ramón Rey Ardid i, per descomptat, INTRESS.
Aquestes associacions han estat beneficiades per fons europeus que permetran fomentar el desenvolupament de persones amb discapacitat. A Intress, aquest pla s’està executant a fins a cinc centres de la Comunitat de Madrid: tres residències -Móstoles, Getafe i Toledo- i cinc pisos tutelats més –tres a Móstoles i dos a Getafe-.
Per dur a terme el repte que suposa DIGISEM, Intress ha destinat més del 28% del pressupost a l’adquisició de dispositius tecnològics que donaran un nou impuls a les persones amb problemes de salut mental que atén l’entitat.
Aquí t’expliquem quins són aquests dispositius tecnològics i per a què serveixen:
Projectors 3D sensorials. Gràcies al vostre programari es poden reproduir entorns preestablerts o personalitzats. Això vol dir que els podem recrear per a les persones usuàries segons les necessitats que necessitin. La seva gran portabilitat és un gran benefici ja que aquests dispositius es poden instal·lar i desinstal·lar de manera ràpida.
Càmeres 360 º. Permeten la gestió dentorns de manera ràpida, completa i eficient. A més, ens donaran conclusions útils sobre comportaments i requeriments de les persones usuàries. Aquestes càmeres serveixen per gravar els processos que seran posteriorment reproduïts en entorns segurs en tres dimensions.
Control d’entorns. Amb l’automatització de les llars es pot aconseguir crear ambients més inclusius i correspostos amb les realitats de les persones que faran servir aquests dispositius. Aquests es poden aplicar al control d’ambients o entreteniment entre d’altres. A més, moltes vegades aquests serveis permeten una reducció en el consum d’energia i recursos.
Rellotges intel·ligents. Oferiran a les persones usuàries d’Intress la possibilitat de monitoritzar dades imports de salut, a més de ser una nova via de solució de possibles problemàtiques que pateixen les persones que els porten.
Aquests són alguns passos i mesures presos per Intress per donar suport a les persones que participin a DIGISEM. Com podeu veure, amb molt poc es pot convertir la vida de les persones en una de millor i amb DIGISEM és molt senzill: els nostres centres seran de més qualitat gràcies a les noves tecnologies!