Hem posat en marxa el projecte de la horteràpia a través del Programa de Suport a la Autonomia en la Pròpia LLar a persones amb trastorn mental.
Molts estudis i investigacions avalen l’efectivitat de la horticultura com a eina de teràpia.
Son molts els beneficis obtinguts que, a més, estan relacionats amb diferents àmbits: l’educativa, integració i la socialització, el funcionament físic i cognitiu, els hàbits de vida…
Tot i que fa poc temps que hem posat en marxa el projecte, hem observat aquests beneficis en els participants. el treball rehabilitzador que es realitza mitjançant horteràpia resulta ser molt important per el procés de recuperació de les persones.
La responsabilitat, l’augment de la autonomia i la confiança en un mateix, la obtenció de resultats mitjançant el treball en equip, la socialització amb altres persones, el foment d’hàbits de vida saludables, la millora en las habilitats socials… son, només, alguns aspectes en els que hem treballat i en els que hem pogut observar resultats i canvis molt significatius.
En definitiva, es tracta d’un projecte en el qual la horticultura s’utilitza com teràpia i com instrument d’integració i socialització, on es treballa amb la recuperació i el desenvolupament de l’autonomia personal. A més d’integrar el coneixement d’habilitats bàsiques, millora el funcionament físic i cognitiu, aborda àmbits d’habilitats socials i incorpora hàbits de vida saludables en un entorn a l’aire lliure.