És sabut que el benestar és una de les àrees d’intervenció en els centres de rehabilitació psicosocial i que, en l’ “antiga normalitat”, aquesta àrea s’abordava de diferents maneres en els centres. Quan va arribar l’estat d’alarma, al març de 2020, l’equip del Centre de Rehabilitació Psicosocial Puente de Vallecas va decidir continuar aquest treball a través de fitxes, infografies … que enviàvem a les persones que atenem a través de WhatsApp i de correu electrònic. Va anar passant el temps i els membres de l’equip vam anar aprenent a fer servir la tecnologia per fer la teleintervenció i a la vegada posar-la al servei de la rehabilitació psicosocial. I així, al maig de 2020, vam poder plantejar dissenyar i dur a terme un grup híbrid: en línia i presencial, on es treballés el benestar i l’afrontament centrant molt el contingut en el que estem vivint en aquests temps (d’aquí el seu nom: PreserBA que ve a recollir aspectes de prevenció, salut, rutines, benestar i estratègies d’afrontament en temps de pandèmia).
Per tot això, en el CRPS Puente de Vallecas hem fet una important adaptació del nostre treball en aquest any 2020. La pandèmia per COVID 19 ens ha impulsat a replantejar tota la intervenció que es realitza al centre a nivell individual i grupal. En l’article que volem difondre aquests dies tractem d’exemplificar aquesta adaptació presentant una co-creació realitzada dins de el nou programa preserBA, sorgit d’aquest nucli impulsor. El text el signem Sonia Porro Mulero, terapeuta ocupacional al CRPS i també Mª Teresa Vargas Martín, psicòloga del mateix centre de salut mental a Vallecas. En aquest enllaç està disponible l’escrit que hem preparat, amb exemples de materials realitzats de forma participativa per persones ateses i les tècniques que integrem PreserBA.
Es sabido que el bienestar es una de las áreas de intervención en los centros de rehabilitación psicosocial y, en la “antigua normalidad”, este área se abordaba de diferentes maneras en los centros. Cuando llegó el estado de alarma, en marzo 2020, el equipo del CRPS Puente de Vallecas decidió continuar este trabajo a través de fichas, infografías…que enviábamos a las personas que atendemos a través de whatsapp y de e‐mail. Fue pasando el tiempo y los miembros del equipo fuimos aprendiendo a usar la tecnología para hacer la teleintervención y a ponerla al servicio de la rehabilitación psicosocial. Y así, en mayo de 2020, pudimos plantearnos diseñar y llevar a cabo un grupo híbrido: online y presencial donde se trabajara el bienestar y el afrontamiento centrando mucho el contenido en lo que estamos viviendo en estos tiempos (de ahí su nombre: PreserBA que viene a recoger aspectos de prevención, salud, rutinas, bienestar y estrategias de afrontamiento en tiempos de pandemia).
Por todo ello, en el CRPS Puente de Vallecas hemos hecho una importante adaptación de nuestro trabajo en este año 2020. La pandemia por COVID 19 nos ha impulsado a replantear toda la intervención que se realiza en el centro a nivel individual y grupal. En el artículo que difundimos estos días queremos ejemplificar esta adaptación presentando una cocreación realizada dentro del nuevo programa preserBA, surgido de este núcleo impulsor. Lo firmamos Sonia Porro Mulero, Terapeuta Ocupacional CRPS Puente de Vallecas y también Mª Teresa Vargas Martín, Psicóloga del mismo centro. En este enlace está disponible el escrito que hemos preparado, con ejemplos de materiales realizados de forma participativa por personas atendidas y las técnicas que integramos PreserBA.