Intress dedica l’esforç de desenes dels seus líders i professionals a contribuir a les federacions, les xarxes d’entitats i plataformes, amb la finalitat que el sector social guanyi pes i influència en el conjunt de la societat. A Catalunya és molt rellevant en quant a nombre, i en presència als òrgans de direcció de federacions diverses, i des de fa molts anys. El mateix passa a la resta de territoris, com són Balears i Zona Centre.
A la política d’aliances d’Intress es defineixen dos tipus, que són:
- Aliances estratègiques. Són aquelles que es generen amb entitats dàmbit estatal, o amb gran incidència política o social, bé a nivell general o per àmbit tècnic específic.
- Aliances operatives: amb entitats locals o amb una incidència més acotada. També entren en aquesta categoria aquelles aliances generades des dels serveis.
Actualment s’han registrat 176 aliances a tot Intress, de les quals 52 són estratègiques i 124 de tipus operatiu. Destaca a l’apartat internacional, la presència de 3 aliances, mentre que les d’àmbit estatal són 14, la majoria estratègiques.
Destaca la presència d’Intress en òrgans directius de plataformes de l’ecosistema social, amb aportacions molt directes a les juntes directives o altres òrgans de govern a Institucions com ECAS, ICONG, ISEM, Taula del Tercer Sector, entre d’altres.
I, finalment, és important fixar el nivell de col·laboració en el pla acadèmic, ja que Intress ha signat acords amb 18 universitats i 16 Instituts, els quals veuen obert així un espai al tercer sector, amb possibilitat d’aprenentatges mutus, intercanvi d’experiències , i opcions per a desenes d’estudiants que poden estar interessats per jugar un paper en l’atenció social especialitzada.
Consulta aquí l’ecosistema d’aliances d’Intress, expressat en un “sistema solar” o “galàxia” d’acords i compromisos perquè el tercer sector social guanyi pes i estengui la seva influència en defensa de les persones en risc de vulnerabilitat.