La Xarxa ISEM Inclusió, que és la Plataforma d’Entitats per a la Promoció i Inclusió Social de persones amb Malaltia Mental, és una de les aliances destacades en què participa Intress des de fa anys. Al nostre país, els informes més recents parlen del 22,8% de la població espanyola de 18 anys o més que té experiència pròpia en problemes de salut mental; aquestes persones, o bé han estat diagnosticades alguna vegada (17,4% d’aquest percentatge) o s’autoavaluen en salut mental qualificant la seva situació de dolenta o molt dolenta (10%) en el moment en què van ser enquestades. De vegades, les dues categories arriben a superposar-se, per això superen el 22,8% establert. La prevalença, per tant, és molt significativa i arribaria a quantificar-se en més de 8 milions de persones a Espanya.
En aquest context, Intress, amb llarga experiència en serveis de salut mental i acompanyament a les persones en risc, aporta el màxim del seu saber a les feines que duu a terme la xarxa. La nostra entitat dóna atenció a més de 2.300 persones en recursos específics de salut mental, emprant més de 210 persones especialistes en aquesta matèria. A través de l’aliança i la participació a la xarxa ISEM, podem abastar tots aquests àmbits d’actuació:
*Programes de suport a la inserció sociolaboral de persones amb algun problema de malaltia mental i/o risc d’exclusió social.
*Espai de trobada d´entitats del tercer sector per a la transferència d´experiències, coneixements i tecnologia.
*Instrument de reflexió conjunta constituint una veu pròpia en defensa i representació del sector davant les administracions.
*Gestió de projectes a l’àmbit de la salut mental.
*Foment de la investigació per a la inclusió social de persones que ho requereixin.
La difusió de missatges i continguts que genera la Plataforma està assegurada mitjançant la pàgina web (redisem.es), i les seves campanyes abasten una multiplicitat de públics, en dies mundials, efemèrides o dates destacades, i a través de Jornades Tècniques i entorns temàtics, com l’àmbit de Dona i salut mental, crides com el #TodoelMundoCuenta, o el seguiment de la qualitat en l’atenció a persones amb trastorns de salut mental. De fet, es duen a terme fins a 15 projectes anuals per part de la Plataforma.